Wise Cork

WISE kurkvloer prijzen.

WISE Cork van Amorim. De makers van het zo bekende Wicanders brengt een PVC vrije en volledig natuurlijke kurkvloer. Massief kurk onder de voeten.

 Warm, comfortabel, stil en slijtvast. Deze kurk vloer legt u net als een laminaat. Leverbaar met kurk toplaag of kurktoplaag met houtmotief.

  • PVC-vrije slijtvaste toplaag klasse 33.
  • Massieve kurkvloer.
  • Geschikt voor vloerverwarming: Weerstand 0,05.
  • Minimale werking en Watervast.

Klik hieronder op de serie van uw keuze

WISE Cork & Wood. De massieve kurkvloer met kliksysteem.

Met recht een uniek product. Iedere 9 jaar kan de bast van de kurkeik geoogst worden zonder schade aan de boom.  Doordat de vermalen kurkbast tot meer dan 6 kilo per per m² ge[perst kan worden, ontstaat er een zeer vormvaste kurkplaat. Stevig genoeg om ook de klikverbinding van kurk te maken. Hierdoor is het gehele paneel dus van 100 % kurk.

Waarom een kurkvloer?

Kurk is ondoordringbaar, watervast en heeft zeer goede thermische eigenschappen. Het loopcomfort is hoog dank zij het aangename loopgeluid. Daarnaast voelt kurk aangenaam warm aan de voeten.

Hoe is een WISE kurkvloer afgewerkt?

De bovenlaag van de panelen is afgewerkt met een comfort kurklaag en kurk design fineer. Hierdoor zijn meerdere structuren mogelijk. Het kurkfineer is afwerkt meer een zeer slijtvaste laklaag waardoor de authentieke kurkstructuur gehandhaafd blijft. Tevens is de vloer daardoor overlakbaar.

Is er een ondervloer nodig onder WISE kurkvloeren?

Onder de WISE vloer is geen ondervloer toegestaan. De onderzijde is voorzien van een comfort onderlaag die een gering egaliserend vermogen heeft. WISE vloeren kunnen direct gelegd worden op iedere cementachtige ondergrond, mits deze vlak en glad is. Doordat de delen zeer rigide zijn, zullen kleine poriën in de onderlaag van de vloer niet doortekenen. Grote gaten of voegen behoren te worden geëgaliseerd, cementresten of lijmresten behoren te worden uitgevlakt. Een PE folie behoort wel geplaatst te worden om de vrije werking van de vloer te bevorderen.

Hoe onderhoud ik de vloer?

Het onderhoud is kinderlijk eenvoudig. Stofzuigen, reinigen met soft cleaner en periodiek onderhouden met Powerpolish. Het herlakken van de vloer is een mogelijkheid.

WISE vloeren van Amorim kennen vele voordelen. Buiten dat u puur natuur onder de voeten hebt, zijn ze enorm slijtvast. De werking van de vloeren is minimaal en tevens zullen ze bij hogere temperaturen niet vervormen, zoals vele PVC vloeren wel doen.


De kern is watervast dus er kunnen geen zwellingen omstaan zoals bijvoorbeeld bij een HDF kern wel het geval is.


Contactgeluid is minimaal en contactwarmte is aangenaam hoog. Wij zorgen ervoor dat deze voeren ook nog eens goed betaalbaar zijn.